FAQS

Meest gestelde vragen

Is parasailing een gevaarlijke activiteit?

  • Aan het beoefenen van bijna alle actieve sporten zijn er potentiele risico’s op blessures of verwondingen. Indien bij parasailing  alle veligheidsvoorzieningen, bepalingen en uitrusting in acht worden genomen en met een bemanning die als eerste prioriteit heeft de veiligheid van de passagiers, zijn de risico’s tot een minimum beperkt. Parasailing is een spannende en avontuurlijke activiteit.

Zijn er leeftijds- en gewichtseisen om te parasailen? 

  • Van de pasasailer wordt een bepaald verantwoordelijkheidsinzicht/gedrag gevraagd, wij hanteren een minimale leeftijd van 10 jaar. Kinderen jonger dan 15 jaar mogen alleen samen met een volwassene een tandemvlucht maken, waarbij het onderlinge gewichtsverschil maximaal 25/30 kilogram mag zijn. Minderjarigen dienen de ‘Eigen verklaring en disclaimer‘ door hun ouder of voogd te laten ondertekenen.
  • Parasailing is bij een goede fysieke en mentale gesteldheid niet aan een bepaalde maximale leeftijd gebonden.
  • Voor een enkele- of solovlucht hanteren wij een minimum gewicht van 50 kilo en een maximum gewicht van 130 kilo.

Moet je kunnen zwemmen of worden we nat? 

  • Nee, in principe niet als alles goed gaat, zowel de start als de landing is vanaf het achterdek van onze parasailing boot. Indien het weer gunstig is kunnen wij op verzoek eventueel een “dipping” doen. Iedereen die gaat parasailen krijgt uit voorzorg een zwemvest aan  mocht de parasailer om welke reden dan ook toch in het water belanden. Incidenteel komt het voor dat passagiers in de boot te maken krijgen met opspattend boegwater. Een badhanddoek meenemen kan daarom geen kwaad. Bij mooi weer en voldoende tijd over kan er op verzoek een korte stop om even te zwemmen worden ingelast.

Moet ik reserveren en is een reservering te verzetten.?

  • Ja, reserveren is verplicht en moet minimaal 48 uur voor de datum/vertrektijd worden gedaan.  Het weer is altijd een onzekere factor betreffende het definitief wel of niet door kunnen gaan van de parasailing vlucht, ons advies is dan ook gebruik de eerste mogelijkheid die uitkomt / het toelaat om te parasailen en reserveer die! Dan blijft er tijd/ruimte voor een nieuwe reservering, indien de gereserveerde parasailing vlucht moet worden afgelast.
  • Het is mogelijk de reservering tot 48 uur voor vertrek te annuleren en weer een nieuwe reservering te doen. Deelnemers die geen gebruik maken van hun reservering voor deelname, of niet op tijd verschijnen voor vertrek kunnen geen aanspraak maken op restitutie of een nieuwe reservering.

Wat gebeut er als de parasaillijn breekt. 

  • Een lijnbreuk komt maar zeer zelden voor, ook de lijn is onderdeel van de dagelijkse inspectie, mocht echter door een combinatie van onvoorspelbare factoren toch een lijnbreuk optreden dan komt de parasailer zwevend aan de parachute in het water van het Wolderwijd terecht. De vorm en aard van de parachute zorgt ervoor dat deze nooit op/over de parasailer in het water valt.  Uit voorzorg en als voorschrift varen onze bemanningsleden altijd op een afstand van minimaal drie maal de hoogte van de parasailer langs eilandjes en oevers om een zachte landing in het water te garanderen. Indien de lijn breekt zijn wij op maximaal 150 meter afstand van de Parasiler en binnen de kortste tijd is de parasailer en de parachute terug aan boord.